Лазерен Медико-Дентален Център

 

Специализирана нежна дентална грижа за Вас и Вашето семейство

                                                  

Комплексно дентално лечение

Дейности

Профилактика
Комплексно дентално лечение
Кариесология и ендодонтия
Пародонтология
Детска дентална медицина
Протезиране
CEREC протезиране
Ортодонтия
Имплантология
Хирургия
Естетика
Галерия
Цени
Любопитно
Партньори и доставчици

 

Профилактика

За постигане на максимално орално здраве, денталното лечение започва с цялостно почистване на устната кухина (професионална орална хигиена). Също така, след приключване на денталното лечение, за превенция от рецедиви и максимално дълготраен ефект се изготва индивидуална профилактична програма, съобразена с оралният Ви статус и се назначават визити за контрол и профилактика.


Защо?
Извършва се с цел да намали до минимум вероятността за поява на гингивит, пародонтит, зъбен кариес и неговоте услужнения - пулпити и периодонтити. За целта са нужни регулярни посещения годишно (зависещи от оралният Ви статус), при денталния лекар за извършване на Професионална Орална Хигиена. При изпълняването й при нас Вие ще бъдете мотивирани за спазване на една добра орална хигиена. Като за целта Вашите зъби ще бъдат оцветени със помоща не гел, който визуализира непочистената зъбна плака. След изследване - зъбен статус и цялостно Ви общо състояние ще бъдат пропоръчани най-ефективните за Вас хигиенни средства и обучение за правилната им употреба. С редовните профилактични посещения при денталният лекар Вие намалявате риска от развитие и усложнение на оралните заболявания.

Цел
Целта на превенцията е да се даде превес на протективните (защитни) фактори и да се намалят рисковите такива. Редуцира се и се регулира развитието на плаковият биофилм, които е основната причина за колонизацията и развитието на микроорганизми, заедно с други предразполагащи фактори, предизвикващи гингивит, пародонтит, зъбен кариес и неговите усложнения. 

При лоша орална хигиена, в повечето случаи дентално лечение е обречено на провал. Стемежът към спазване на добра орална хигиена е задължително условие за провеждане на качествено лечение, имащо дългосрочно стабилен резултат.

Промоции

Вижте нашите промоции тук...

       "Дентал Клиник и Рейки - Лазерен Медико-Дентален Център"