Лазерен Медико-Дентален Център

 

Специализирана нежна дентална грижа за Вас и Вашето семейство

                                                  

Комплексно дентално лечение

Дейности

Профилактика
Комплексно дентално лечение
Кариесология и ендодонтия
Пародонтология
Детска дентална медицина
Протезиране
CEREC протезиране
Ортодонтия
Имплантология
Хирургия
Естетика
Галерия
Цени
Любопитно
Партньори и доставчици

 

Пародонтология

При нас Вие сами избирате между конвенционалните начини за лечение или с помощта на лазерно-асистираната стоматология. Ние ще се съобразим с Вашето желание и ще Ви осигурим максимално внимание и лечебни грижи.

Употребата на лазерите при заболяванията на  пародонта са доказани в нашата практика.
При лечението на пародонталните заболявания с помоща на лазера се постига максимална стерилизация, тъй като бактериите са основните причинители за развилите се "джобове".

Отстраняването им е необходимо, тъй като те могат да проникнат по-надолу в корените на зъбите и да причинят катастрофални проблеми на венците, зъбите и коста.

Sub-гингивална плака (под венците) е мащабана. Плаката и зъбния камък предизвикват благодатна почва за развитие на бактерии и други микроорганизми, предизвикващи гингивит и пародонтит. В продължение на години единственото средство за това е премахването им с ръчни инструменти. Това отнема време, както и е много неконфортно за пациента.
С дентален лазер е много по-лесно да се отстрани подлежащия зъбният камък и плака от "джобовете" и да се постигне стерилизация на засегнатите райони. Нашият център се използва тази техника в комбинация с ултразвукови скалери.
Зздравите венци са важен компонент за поддържането на зъбите и устната кухина здрава и жизнена, както и запазване на устната (локална) имунната система.


При лечението на пародонталните заболявания с помоща на лазера се постига максимална стерилизация на развилите се джобове. Много по-бърза регенерация на тъканите (намаляване на дълбочината на "джобовете") много по-бързо и максимално безболезнено.

Пародонтални операции
Извършване на пародонтални операции, при недостатъчно количество мека тъкан и подлежаща кост, необходими за протезиране. Поставяне на костозаместващо Bio-os и Mucograft, а също и собствен трансплантант чрез метода Плазмолифтинг (виж други дейности
)
Bio-os e материал направен от минералната част от говежди кости. Bio-os съдържа колаген за насърчаване и зарастване на раните и се увелича терапевтична безопасност в случай на постоперативна рана.
Mucograft e  3D колаген матрица, предназначена специално за регенерация на меките тъкани.

Промоции

Вижте нашите промоции тук...

       "Дентал Клиник и Рейки - Лазерен Медико-Дентален Център"