Лазерен Медико-Дентален Център

 

Специализирана нежна дентална грижа за Вас и Вашето семейство

                                                  

Комплексно дентално лечение

Дейности

Профилактика
Комплексно дентално лечение
Кариесология и ендодонтия
Пародонтология
Детска дентална медицина
Протезиране
CEREC протезиране
Ортодонтия
Имплантология
Хирургия
Естетика
Галерия
Цени
Любопитно
Партньори и доставчици

 

Ортодонтия 

Ортодонтското изправяне и подреждане на зъби е необходимо, тъй като всеки един зъб намиращ се в неправилна позиция в устната кухина създава предпоставка за развитие на патологични процеси - кариеси, гнгивити и пародонтити, поради това, че се затруднява поддържането на личната орална хигиена - за задържане на зъбна плака и задържане на храна. Непрвилната позизия на зъбите в някои случаи нарушават и функцията на ТМС (темпоро-мандибуларната става) изразяваща се в болки и дискомфорт. Отражение дават и на дъвкателните мускули. Вашата усмивка се отразява върху Вашата психика и социално поведение, които са честа причина да потърсите помощ.

Ортодонтската профилактика
Тя започва още с раждането на детето, като се изразява в това по какъв начин (естественно или изкуственно хранене), по колко време, в каква поза и какъв биберон се използва. Предотвратяването появата на вредни навици (спане и стоене с отворена уста, смучене на пръст, език, бузи и предмети) и тяхното отсраняване са  важни да се знаят и контролират, с цел предотвратяване появата на зъбно-челюстни деформации, а ако те са проявени е важно тяхното отстранване за успеха от ортодонтското лечение.
Ортодонтското лечение на всеки един бъдещ пациент започва с предварителен обстоен преглед, снемане на отпечатъци, анализ на модели, фотоснимки и рентгенографии. Последващо изготвяне на лечебен план и предложение за най-ефективния за начин за изправяне на Вашите зъби.

Искате ли да изправите Вашите зъби, без да се смущавате от мисълта за това, как ще изглеждате с брекети? Ние Ви предлагаме два начина, които успешно прилагаме, чрез които можете да постигнете желания резултат.
     

Orto-T
Възможно е да оправите Вашите зъби с помощта на ORTHO-T системата, при която е необходимо само постоянство, упоритост и сериозност от Ваша страна. Това е снемаема прозрачна шина, несмущаваща Вашият външен вид. ОRTHO-T е миофункционален апарат, с който се извършват активни упражнения по няколко часа дневно и се носи пасивно по време на сън.Подобряване на усмивките на възрастни и деца.

  
Осигуряване на здравословна, привлекателна усмивка, която естествено се съпротивлява на рецидив за години напред!
 
 
Invisalign
Лечението с Invisalign се състои от използването  на  серия от почти невидим, снемаеми шини. Всяка шина се изработва индивидуално за Вашите зъби. Както се използват последователни шини, с които зъбите ще се движат - малко по малко, седмица след седмица - докато не се оправи до крайното положение.Ако сте готови за една усмивка, която преобразява вашия външен вид, Invisalign  може да е вашият отговор. Invisalign е алтернативен начин за трансформиране на вашата усмивка.     

Други методи
Класически ортодонтски апаратчета
Биват профилактични, лечебни и комбинирани. Главно за деца и подрастващи.

- Лечебни снемаеми апарати
Те влияят върху зъбите, подлежащата кост и меки тъкани, като чрез силата на апарата и неговите елементи подпомагат и формират растежа в лицево-челюстната област при подрастващите ни пациенти.

   

- Профилактични снемаеми апарати
Те се използват за отстраняване на вредни навици – смучене на пръст, устна, език, дишане през устата, спане и стоене с отворена уста, също така за запазване на място при преждевевмено и ранно изваждане на зъб или липсващ зъб поради други причини.
 
*** При започване на ортодонтско лечение устната кухина трябва да бъде предварително санирана (лечение на кариеси, пулпити, грануломи, гингивити и пародонтити). Пациента се обучава за спазване на добра устна хигиена и се назначават контролни визити включващо проследяване и контрол на ортодонтското лечение, почистване на зъбна плака, зъбен камък и стриктно следене на зъбният статус.

Промоции

Вижте нашите промоции тук...

       "Дентал Клиник и Рейки - Лазерен Медико-Дентален Център"