Лазерен Медико-Дентален Център

 

Специализирана нежна дентална грижа за Вас и Вашето семейство

                                                  

Комплексно дентално лечение

Дейности

Профилактика
Комплексно дентално лечение
Кариесология и ендодонтия
Пародонтология
Детска дентална медицина
Протезиране
CEREC протезиране
Ортодонтия
Имплантология
Хирургия
Естетика
Галерия
Цени
Любопитно
Партньори и доставчици

 

Детска дентална медицина

Вие сами избирате, при нас дали с конвенционалните начини за лечение или с помоща на лазерноасистираната стоматология. Ние ще се съобразим с Вашето желание и ще Ви осигурим максимално внимание и лечебни грижи.

Осигуряване на здраве за зъбките на най-малките ни пациенти.

Профилактика на оралните заболявания
Профилактиката на кариеса на ранното детство започва още по време на бременността на майката. До 3-тия месец бременната трябва да посети денталният лекар за да бъде консултирана и информирана за това, кои храни и в какви количества са полезни и кои вредни в хода на развитието на зъбните зародиши и цялостният дъвкателен апарат. Контрол при употребата на медикаменти и антибиотици.

При пробива на първият временнен зъб до 1 годишна възраст детето трябва да бъде прегледано и консултирано от денталният лекар. Нашата цел е да информираме майката за това как правилно да извършва оралната хигиена на своето дете още докато е бебе. Как, колко време и с какъв биберон, то да бъде хранено, тъй като това е от значение за правилното развитие на дъвкателният апарат още от неговото ранно развитие и предотвратяването на зъбно-челюстни деформации, с което малко пациенти са запознати.
След оформянето на временното сазъбие обучение и консултация на родителя за спазване на оралната хигиена на детето с четка и паста за зъби и последващ периодичен контрол от родителят и денталният лекар.

В Нашият център, денталното лечение на деца е приятно и безболезнено. Без страх, без упойка и без игли. Вскияко това в комбинация с обгрижващото поведение на лекарите по дентална медицина към най малките ни пациенти осигурява една добра обстановка, релаксация и желание за посещение при денталния лекар от тяхна страна.


 

Щадящи микро-инвазивни дейности

Лазерно лечение при деца
За нашите най- малки пациенти, Ние успешно лекуваме тяхните зъбки с помоща на лазерите, тъй като с тях няма болка, няма натиск, вибрация, не се използват игли и упойки.
Практиката до сега ни е показала че децата лесно и добре приемат проложението на лазера при лечението на тяхите зъбки. За тях няма дисконфорт и лечението се извърва в спокойна обстановка с по – малък брой посещения. Лечение на кариеси при детски зъби с помощта на висококачественни дентални материали, чрез микроинвазивен метод. За отстраняването на кариозната маса и запазване на максимално много здрави твърди зъбни тъкани, което е почти неприложимо при използването на конвенционалните методи и употребата на дентална амалгама. Поради тези причини той е подходящ за лечението на кареса и неговите усложнения при най-малките ни пациенти.

Въздушно микро-абразио
Е метод, чрез които с помоща на частици AlО2, компресиран въздух (под налягане) и вода се отстранява зъбният кариес. Предимство в използването на метода, е че се отстранява само инфектираната зъбна тъкан, само тези които са необратимо увредени, запазват се максимално здрави зъбни тъкани, не се употребяват игли и упойки и не се употребяват традиционните дентални "машинки".

Лечение на кариес - ензимен метод
Ново в лечението на кариеса това е прилагането на ензими, който разтварят и премахват размекнатата и инфектирана кариозна маса. При прилагането на тези препарати отново не се използва турбината – която е враг на децата, няма болка, няма натиск, няма вибрации, не се използват игли и упойки.

Чрез предлагините от нас методи, посещнието при денталния лекар още от ранна детска възраст е нетравматизиращо и нестресиращо за детето. Това е  основен проблем за усложненията на зъбния статус в зряла възраст.

Профилактични дейности

Флуризация
Флурирането на зъбите се извърщва с цел, да се ре-минерилизира зъбния емайл, което го прави по-устойчиев на кариес. Също се прилага и при зъбна схвъх чувствителност. Използват се гелове съдържащи флурни йони.

Силанти
С цел предотвратяването на рзвитието на кариеса още в детска възраст се поставят силанти.Силантa е бял или прозрачен пластичен композитен материал, който се поставя върху дъвкателната повърхност на зъбките, като покрива дълбоките фисури и по този начин ги защитава от задържането на хранителни остатъци, зъбна плака и развитието на бактерии, които са предпоставка за развитието на кариеси. Най-често силанти се поставят на деца, но биха могли да се слагат  на юнуши и възрстни. Те са ефективни, защото съдържат флуор или калций, които допълнително помагат за минерализацията на зъбния емайл и ги прави по-устойчиви на кариеси.

 

Промоции

Вижте нашите промоции тук...

       "Дентал Клиник и Рейки - Лазерен Медико-Дентален Център"