Лазерен Медико-Дентален Център

 

Специализирана нежна дентална грижа за Вас и Вашето семейство

                                                  

Комплексно дентално лечение

Дейности

Профилактика
Комплексно дентално лечение
Кариесология и ендодонтия
Пародонтология
Детска дентална медицина
Протезиране
CEREC протезиране
Ортодонтия
Имплантология
Хирургия
Естетика
Галерия
Цени
Любопитно
Партньори и доставчици

 

Кариесология и ендодонтия

При нас Вие сами избирате между конвенционалните начини за лечение или с помощта на лазерно-асистираната стоматология. Ние ще се съобразим с Вашето желание и ще Ви осигурим максимално внимание и лечебни грижи.

Минимално - инвазивно дентално лечение

Лечение на кариес с помоща на въздушно микро-абразио

Метод, чрез които с помощта на частици AlО2, компресиран въздух (под налягане) и вода, се отстранява зъбният кариес. Предимство в използването на метода, е че се отстранява само инфектираната зъбна тъкан (само тази, която е необратимо увредена). Запазват се максимално здрави зъбни тъкани. Не се употребяват традиционните дентални "машинки", игли и упойки.

Лечение с лазери - при лечение на кариес
Денталното лазерно лечение е много по-нетравмиращо за пациента. Не се налага употребата на турбина и наконечник. В повечето случаи, не се налага използването на упойка, както и  значително се намалява тревожността и стреса на пациентите. С денталният лазер се стерилизира и дезинфекцира останалата  околната тъкан на зъба. 
С лазерният лъч, безконтактно, чрез "изпарение" се  отстранява само тъканта, която е инфектирана и заболяла. Запазва околната здрава структурата на зъбите. При пломбиране  на зъби обработени с лазер, не се изисква съсдаването на голям „отвор“ за поставянето на пломбата.
Ние използваме съвременни и висококачественни дентални материали за лечение на кариеса.

Лечение с лазери в ендодонтия – кореново лечение
При нас се използва лазерна апаратура, съвременни и биопоносими материали за обработване и  лечение на коренови канали. Чрез използването на лазерите се постига пълна дезинфекция на канала. При лечението с конвенционални методи на  коренови канали, все още се използват токсични вещества, за да се стерилизира вътрешността на зъба, като евгенол (масло от карамфил) и formocresol (формалдехид-креозол). Повечето дентални лекари, също използват гутаперча за запълване на канала, тя обаче е материал от латекс, към които някои хора са алергични. Не е рентгеноконтрастна, и за това, към нея се прибавяат тежки метали, Hg и Pb, понякога до 20% от съдържанието й. Съдържа и  химикали - formocreasol или parachlorophenol. Тези вещества могат да предизвикат възпаление и инфекция, алергични реакции, и да изложат на риск имунната система.

Любопитно
През 1950-те, Reinhold Voll, германски дентален лекар, открил, че всеки зъб в устата се отнася до конкретен орган от човешкото тяло. Той открил, че ако един зъб се е заразили или заболял, органът който отговаря на него, също ще изпадне в това състояние. (Обратно, той установи, че болния орган може да доведе до проблем с неговия съответен зъб).

 

 

Промоции

Вижте нашите промоции тук...

       "Дентал Клиник и Рейки - Лазерен Медико-Дентален Център"